Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Torek, 12.11.2019 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes in jutri bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo vetrovno, ponoči so tam možne nevihte z nalivi. Jutri zvečer bodo padavine oslabele.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo oblačno in deževno, zjutraj se bodo padavine razširile tudi na vzhod. Meja sneženja se bo popoldne ali ob močnejših padavinah na severozahodu spustila na okoli 900 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 9, v alpskih dolinah malo nad 0, ob morju do 15 °C.

Zvečer bodo padavine prehodno oslabele. Ob morju bo zapihal okrepljen jugo. Ponoči in zjutraj se bodo padavine znova krepile, predvsem na Primorskem so možne tudi nevihte z nalivi.

Jutri bo sprva oblačno z dežjem, ki bo proti večeru oslabel. Ponekod v alpskih dolinah bo dež prešel v sneg. Temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah malo nad 0 °C.

OBETI

V četrtek dopoldne se bo oblačnost ponekod trgala. Popoldne se bo od juga znova pooblačilo in začelo rahlo deževati. V petek bo na zahodu oblačno in deževno, na vzhodu pa spremenljivo oblačno in večinoma suho. Na Primorskem bo pihal zmeren jugo.

VREMENSKA SLIKA

Nad osrednjim Sredozemljem je izrazito ciklonsko območje, naše kraje je dosegla topla fronta. Pri tleh bo z vetrovi vzhodnih smeri še naprej dotekal zelo vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo oblačno in deževno. V Alpah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja, zvečer pa okrepljen jugo.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ob Jadranu bodo možne tudi posamezne nevihte. Dež bo popoldne slabel.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-11-12 05:39
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.