Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Torek, 27.2.2024 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes in jutri bo pretežno oblačno, od juga bo začelo deževati. Jutri bo padavin malo. Nekoliko topleje bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo večinoma oblačno, zjutraj in dopoldne bo predvsem v zahodnih krajih deževalo. Popoldne se bodo padavine od juga prehodno razširile tudi nad osrednjo in vzhodno Slovenijo. Na Primorskem bo pihal šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, ob morju do 15, v alpskih dolinah okoli 4 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in večinoma suho, le na zahodu bo občasno še možen rahel dež. Popoldne se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 11, najvišje dnevne od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 8 °C.

OBETI

V četrtek bo večinoma oblačno, občasno se bodo pojavljale manjše padavine. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

V petek bo oblačno, rahel dež bo spet pogostejši.

VREMENSKA SLIKA

Nad Genovskim zalivom je ciklonsko območje z vremensko fronto. Z vetrom južnih smeri doteka nad naše kraje vlažen zrak in postopno toplejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo večinoma oblačno. V sosednjih pokrajinah Italije bo pogosto deževalo. V Alpah bo sprva snežilo do nekaterih dolin. Padavine se bodo popoldne zajele večino sosednjih pokrajin, le v krajih vzhodno od nas bo večinoma suho, v Alpah se bo meja sneženja dvigovala. V Istri in Kvarnerju bo pihal zmeren jugo, v Furlaniji šibka burja.

Jutri bo pretežno oblačno. V krajih zahodno od nas bo občasno še deževalo, popoldne bodo padavine oslabele. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2024-02-27 05:52
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.