Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Četrtek, 2.12.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bodo sprva še padavine, tudi po nižinah v notranjosti bo marsikje snežilo. V petek bo suho, čez dan se bo jasnilo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

V prvem delu noči bodo sprva še padavine, po nižinah v notranjosti bo dež marsikje prešel v sneg. Do jutra bodo padavine tudi na vzhodu ponehale. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 6 °C.

V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo od severozahoda počasi jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod na severu in vzhodu severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 10 °C.

OBETI

V soboto bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo najprej pooblačilo na Primorskem, zvečer pa tudi drugod. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo.

V ponedeljek kaže na suho vreme, na Primorskem bo pihala burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od Baltika proti Sredozemlju se vije obsežna vremenska fronta. S severovzhodnimi vetrovi je nad naše kraje začel dotekati hladnejši in precej vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bodo sprva še padavine, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Ob Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja. Sprva lahko v Kvarnerju nastane tudi kakšna nevihta.

V petek zjutraj se bodo nad sosednjimi pokrajinami Hrvaške še pojavljale padavine, ki bodo dopoldne ponehale. V krajih zahodno in severno od nas se bo že dopoldne zjasnilo, popoldne pa tudi drugod. Ob severnem Jadranu bo pihala večinoma šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-12-02 17:33
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.