Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Sobota, 18.5.2024 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes bo sončno. Jutri čez dan bo spremenljivo oblačno s kakšno ploho in nevihto. Topleje bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo sprva še nekaj povečane oblačnosti, večinoma pa bo jasno. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Čez dan bo sončno, razvijala se bo plitva kopasta oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, ponekod na jugovzhodu do 27 °C.

Jutri bo sprva sončno, čez dan bo oblačnost od juga počasi naraščala. Popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 21 do 27 °C.

OBETI

V ponedeljek bo pretežno oblačno. Popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

V torek bo večinoma oblačno in deževno, vmes bodo tudi plohe in nevihte.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo in delom zahodne Evrope je plitvo ciklonsko območje, nad Balkanom in vzhodno Evropo pa anticiklon. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam nekoliko bolj suh in topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo sončno, nekaj kopaste oblačnosti bo nastalo v Alpah. Topleje bo.

Jutri se bo v krajih južno od nas zmerno pooblačilo. Krajevne padavine se lahko že dopoldne pojavijo ob severnem Jadranu, popoldne pa tudi drugod.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2024-05-18 06:03
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.