Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Četrtek, 3.12.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

V petek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno, v Posočju bo popoldne dež.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo na vzhodu delno jasno, proti jutru bo po nekaterih nižinah nastala megla. Drugod bo pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 4 °C.

V petek bo zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem okoli 11 °C.

OBETI

V soboto in nedeljo bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, ki bodo pogostejše v nedeljo. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.

V ponedeljek bo večinoma suho.

VREMENSKA SLIKA

Ciklonsko območje nad osrednjim Sredozemljem se počasi polni. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi južnih smeri manj hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V petek bo v krajih zahodno od nas znova pričelo deževati, drugod bo suho vreme. Ob severnem Jadranu bo zapihal jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-12-03 17:38
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.