Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Ponedeljek, 10.5.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes bo pretežno jasno in vetrovno. Jutri popoldne se bo na zahodu pooblačilo, začele se bodo pojavljati krajevne padavine. Toplo bo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13 °C.

V torek bo sprva še sončno. Popoldne se bo na zahodu pooblačilo, pojavljati se bodo začele manjše padavine. Pihal bo veter južnih in vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na vzhodu do 27 °C.

OBETI

Padavine se bodo v noči na sredo od zahoda okrepile in razširile nad večji del države. Nastane lahko tudi kakšna nevihta.

V sredo in četrtek, petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in posameznimi nevihtami. Manj padavin bo na vzhodu, kjer bo pihal jugozahodnik.

VREMENSKA SLIKA

Nad Balkanom in delom vzhodne Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Nad Britanskim otočjem se zadržuje ciklon, hladna fronta je dosegla zahodno Evropo. Pred njo nad naše kraje z jugozahodnim vetrom doteka razmeroma suh in topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju šibak do zmeren jugo.

V torek bo sprva še precej sončno, čez dan se bo predvsem v krajih zahodno od nas pooblačilo. V Furlaniji-Julijski krajini se bodo začele pojavljati plohe.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-05-10 17:32
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.